Grčka otvorila prelaz Evzoni za ulazak putnika

Grčka otvorila prelaz Evzoni za ulazak putnika

Skijatos, foto: Magločistač

Izvor: Beta

14.05.2021

Kategorija: U fokusu

Ulazak putnika u Grčku iz Severne Makedonije preko prelaza “Bogorodica-Evzoni” ponovo je moguć danas od 13.00, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

To ministarstvo je navelo da je od grčkih graničnih službi dobilo obaveštenje da je preko prelaza “Evzoni” od 13.00 dozvoljen ulazak u Grčku građanima EU, trećih zemalja i Severne Makedonije (posle više od jedne godine).

Prema protokolu za ulazak, potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili sertifikat za primljene dve doze vakcine, s tim da od druge doze mora proći najmanje 14 dana.

Grkča, dodaje se, priznaje sve sertifikate o vakcinaciji, a za decu mlađu od pet godina nije potreban PCR test.

Za ulazak u Grčku obavezna je i prijava preko sajta travel.gov.gr dan pre putovanja radi obezbedjivanja PLF dokumenta (Passenger Locator Form).

Ta mera će se primenjivati do ponedeljka 24. maja, pri čemu se u Grčku može ući od 6 do 22 po srednjeevropskom vremenu (7 do 23 po grčkom), dok za izlazak iz Grčke nema ograničenja. Granični prelaz “Evzoni” će raditi 24 sata.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.