Građanska Vojvodina: Nadležni da pod hitno uhapse napadača na mladog građanskog aktivistu

Građanska Vojvodina: Nadležni da pod hitno uhapse napadača na mladog građanskog aktivistu

Objavio: Magločistač

10.08.2020

Kategorija: U fokusu

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zahteva od nadležnih državnih organa da pod hitno pronađu osobu koja je odgovorna za napad na mladog građanskog društvenog aktivistu, novosadskog studenta Milana Vujića.

“Podsećamo nadležne da je otac prebijenog mladića, koji ima višestruke prelome lobanje, obavestio javnost da je Milan prepoznao napadača. Pozivamo nadležne da, bez oklevanja, ispitaju te navode i privedu pravdi nasilnika. Podsećamo i na navode njegovog oca, Milenka Vujića, da je motiv za napad na njegovog sina isključivo politički, a da je napadač sa jedne od izbornih lista na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu. Poslužićemo se citatom Milenka Vujića: ‘Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje’. Ukoliko smo zaista stigli dotle da se zbog političkih uverenja mladim ljudima razbijaju glave, onda možemo sa užasom konstatovati da niko više nije bezbedan. Doslovno niko”, navodi se u saopštenju za javnost.

To je, smatraju iz Građanske Vojvodine, logična posledica atmosfere linča koju stvara aktuelni režim u kontinuitetu u poslednjih osam godina i generalne atmosfere u postgenocidnom društvu, koje se nije obračunalo sa demonima svoje prošlosti, i koji su se zbog toga vratili na političku scenu na velika vrata.

“Isti oni koji su devedesetih godina proizvodili ratove i masovno ubijali i pljačkali u susednim zemljama, sada koriste slične metode prema građanima Srbije”, stoji na kraju saopštenja, koje potpisuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Centar građanskih vrednosti Subotica, Centar za interkulturalnu komunikaciju.

(Magločistač)

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.