GODINU DANA POLICIJA I TUŽILAŠTVO NISU OTKRILI KO JE PRETIO NOVINARIMA KRIK-A

GODINU DANA POLICIJA I TUŽILAŠTVO NISU OTKRILI KO JE PRETIO NOVINARIMA KRIK-A

Objavio: Magločistač

18.07.2017

Kategorija: U fokusu

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) saopštila je danas da je prošlo godinu dana od upućivanja pretnji smrću njihovim novinarima na društvenim mrežama a da policija i tužilaštvo nisu otkrili ko su osobe koje su pretile, odnosno da je postupak i dalje u predistražnoj fazi.

U saopštenju te nevladine organizacije podseća se da je sa anonimnog tviter naloga novinarima portala KRIK pre godinu dana poručeno da ih treba postrojiti i streljati kao strane agente, dok je druga osoba upitala “ko ste vi da tražite podatke o radnom stažu za predsednika države i vlade, pa j..o vam pas majku izdajničku više”, i “kada budete došli da tražite te podatke, doći ću i ja tamo da vam se na…em majke”.

KRIK je dodao da su njegovi novinari utvrdili identitet jedne od tih osoba i podatke prosledili tužilaštvu, dok je druga osoba ostala sakrivena iza lažnog naloga “Petar Pan”.

“Nakon prijavljenih pretnji, novinari su ispitani i podneta je krivična prijava. Godinu dana kasnije, iz Višeg javnog tužilaštva kažu da je u toku predistražni postupak protiv NN osoba jer još nije utvrđeno ko se krije iza lažnih naloga na društvenim mrežama”. naveo je KRIK.

Kako se navodi u saopštenju, te pretnje usledile su nakon što su tabloidi bliski vladi u više navrata pisale o uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću kao o mafijašu, špijunu, medijskom teroristi, sadomazohisti i zloj osobi.

“Osim tabloida, i predstavnici vlasti su novinare KRIK-a javno targetirali kao špijune. Tako je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović za Dojčinovića rekao da je ‘Sorošev agent’”, naveo je KRIK i podsetio da je i njihovoj novinarki Dragani Pećo nedavno obijen stan ali da ništa iz stana nije ukradeno, što je slučaj koji policija takođe nije rešila.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.