GAKOVO: POLICIJA NA NJIVAMA, POLJOPRIVREDNICI NAJAVILI PROTEST

GAKOVO: POLICIJA NA NJIVAMA, POLJOPRIVREDNICI NAJAVILI PROTEST

Objavio: Magločistač

28.04.2016

Kategorija: U fokusu

“Na licu mesta se nalazi oko 50 policijaca i nekoliko marica i čuli smo da oni imaju usmeno naređenje da uvedu radnike privatne firme u posed, koje su juče izbacili sa njive. Rekli su nam i da to rade na osnovu usmenog naloga tužioca”, kazao je Vladimir Skrobonja, predstavnik paora.

Poljoprivrednici iz vojvođanskog sela Gakova, kod Sombora, najavili su danas da nastavljaju protest zbog problema sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

Poljoprivrednik Vladimir Skrobonja kazao je agenciji Beta da se spremaju da danas odu na njive sa dvadesetak traktora.

“Na licu mesta se nalazi oko 50 policijaca i nekoliko marica i čuli smo da oni imaju usmeno naređenje da uvedu radnike privatne firme u posed, koje su juče izbacili sa njive. Rekli su nam i da to rade na osnovu usmenog naloga tužioca”, kazao je Skrobonja.

Po njegovim rečima, još nije stigla odluka drugostepenog privrednog suda, kojom će se razrešiti dilema ko ima pravo da obrađuje spornih 300 hektara.

“Mi pretpostavljamo da je ta odluka u našu korist i da zbog toga pokušavaju sada bez papira da ih (privatne firme) uvedu na to zemljište”, dodao je Skrobonja.

On je najavio i da će pljoprivrednici danas protestovati.

Skrobonja je ponovio da oni imaju svu dokumentaciju o tome da imaju pravo da obrađuju sporno zemljište.

Poljoprivrednici iz Gakova spavali su skoro mesec dana na njivi i sprečavali uzurpatora u radovima, pa su uhapšeni i osuđeni na mesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.