Formirana Udružena opozicija Srbije

Formirana Udružena opozicija Srbije

Janko Veselinović, foto: Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

10.08.2020

Kategorija: U fokusu

Odluku o formiranju Udružene opozicije Srbije danas je potpisalo 12 političkih subjekata – Građanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženje sindikata Srbije „Sloga“, Stranka slobode i pravde, Šumadijska regija i Đorđe Vukadinović.

Kako je rekao Janko Veselinović iz Pokreta za preokret na konferenciji za novinare, dve su zajedničke stvari potpisnicima – niko nikada nije sarađivao sa režimom Aleksandra Vučića i ispoštovali su Sporazum sa narodom i nisu izašli na „lažne izbore“.

„Današnja odluka je nastavak saradnje ovih političkih organizacija sa vrlo jasnim ciljevima“, rekao je Veselinović.

On je, predstavljajući odluku o formiranju Udružene opozicije, istakao da „Srbija nije slobodna zemlja“ odnosno da je „posle lažnih izbora koje su narod i opozicija udruženo bojkotovali, postala jedina zemlja u Evropi koja nema ni legitimnu Skupštinu ni Vladu“.

„Građani su danas životno i egzistencijalno ugroženi, ucenjeni, institucije su uništene, a mediji zarobljeni. Duboko svesni razmere ekonomske i društvene propasti, doneli smo odluku o formiranju Udružene opozicije Srbije sa samo jednim ciljem – smeni nestručnog, bahatog, korumpiranog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka i izgradnja demokratskog i slobodnog društva za šta ćemo se boriti i izboriti svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja uključuje sve oblike građanske neposlušnosti“, rekao je on.

Obavezujemo se, dodao je Veselinović, da ćemo se, svesni ideoloških razlika, boriti za uspostavljanje slobodnog društva i demokratskog poretka.

„Pozivamo sve političke organizacije koje dele iste ideje i koje su se do sada ponašale na sličan način u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, da nam se u narednom periodu pridruže političke partije, pokreti, sindikati, ali i pojedinci“, rekao je Veselinović.

Izvor: N1

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Formirana Udružena opozicija Srbije”

anonimni says:

Ispostovali ste sporazum sa narodom sa kojom narodom ? Sa narodom Tunguzije ili Kosmeta ili bratske Rusije ispostovali ste sporazum sam sa sobom. Tacno je da su institucije unistene, pod uticajem Oni koji vec poceli formirati u zadnjim godinama zivota nekog tita bez poznavanja njegovog stvarnog porekla. I ove jedinke na vrhu evoluirali do Milosevica, i tako sa Njegovom likvidacijom poceli javno nastupati uz pomoc ostali Velikana neki sa leve drugi sa desne strane i najzad izgleda pobedice ili vec pobedila Sorosova klika. Sada posto ste primetili da ste izgubili izbore u novoj bundi sa starim vec propalim komunistickim idejama zelite nastupati i kazite stare parole Ne nevalja i opet nevalja sto Ovaj prokleti radi i pored toga dosta uspesno vodi svoju i nasu drzavu. Umesto pre silni NE ne kazite i napisite sta cete Vi bivsi mozda i drugovi sadasnji gospoda konkretno prvo uraditi kazite ali konkretno 10 mozda 15 tacaka sto cete stupanjem na vlasti naravno nakon izbora — bez sporazuma sa stanovnistvom ne izmisljenom kao sada. Prvi necete biti da Vama bude vec sada jasno, ali dali cete ostro zahtevati da ni jedan ama bas ni jedan bivsi uspesni politicar koji vec haraju od Milosevica ni slucajno ne bude imao nikakav polozaj cak ni kurir ili portir znam da takvi od njih nema nesme biti odma njih penzionisati i njihove potomke momentalno smeniti i onda ako je spremacica ili nosi smece sa kontajerima, to je prvi i najvazniji prvi uslov, naravno to vazi i za Vas cenjeni sastav, cenjeni ce te biti ako to kod Vas vec sada momentalno uradite, dotle sve je to sa Vase strane vapaj propali u prazno, nece to narod sa Vasim izmisljenom sporazumom prihvatiti. Sta cete sa Kosovom, hocete Kosovo bez resenja restitucije u Svojoj i naravno i u Nasoj zemlji da se vrati Kosovo ali da nasi uzurpatori sa vrha nadole ne vrate otimana – uzurpirana imanja, zgrada, kuca radnje, fabrike, da vidimo tako ostalo sve do maximum 15 tacaka, pa samostalno sudstvo bez partijski podanika, nove evropske Zakone ne sa odnosno bez utucaja negativni gena sastavljena. Radna mesta od vrha bez partijski pripadnosti sem predsednika drzave sa cistom poreklom u svakom pogledu isto tako i Premijera drzave. Molim takve vazne cinjenice prihvatite i objavite pa onda mozete nesto postici ovako sa ne nista nema ni hleba za Vas. Nisu glupi nasi glasaci, glupavi su oni koji teko nesto misle i kazu. Mozda negde glasaci imali odlican humor, jer njih mrzi i dosadni oni koji svude sem toaleta kazu na koga glasaju i iza kabina za glasanje deset puta prolaze dok unutra se glasa. Radite na planovima koje objavicete pre ponovnogi zbora, dotle sa pozitivnim savetima pomozite u radu Predsedniku i Premijeru ove Drzave, kazite sta i kako i zahtevajte da one stalne vodje od Milosevica da odma skloni.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.