FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT, PRISTUPILO MU 12 ORGANIZACIJA

FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT, PRISTUPILO MU 12 ORGANIZACIJA

Izvor: autonomija.info

Objavio: Magločistač

13.04.2019

Kategorija: U fokusu

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije danas je pristupilo Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

“Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organozacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne clanice bice problem svih nas”, rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Građanskog fronta nije nuđenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

On je dodao da će sve organizacije koje su članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno pridružili učesnicima protesta u Beogradu.

Sporazum su u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu potpisali Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna alternativa iz Vrbasa, Pokret jasno i glasno iz Požege, Građanski preokret iz Zrenjanina, Samo lokalno iz Bečeja.

 

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.