DVE PARADE PONOSA U BEOGRADU – U SUBOTU I U SEPTEMBRU

DVE PARADE PONOSA U BEOGRADU – U SUBOTU I U SEPTEMBRU

Objavio: Magločistač

21.06.2017

Kategorija: U fokusu

Parada ponosa pod sloganom “Neka svi naši glasovi ore se”, biće održana u subotu, 24. juna u Beogradu, najavili su organizatori.

Osnovni zahtevi koji će biti upućeni su: nulta tolerancija države prema nasilju, profesionalan odnos policije prema žrtvama i dosledna primenu odredbi o zločinu iz mržnje, kao i ubrzanje procedura za izdavanje ličnih dokumenata osobama u procesu promene pola.

Reč je o paralelnom skupu LGBT osoba, koji organizuju udruženja Egal, Loud And Queer i GLIC, koji stoje iza Trans parade od pre dve godine. Tradicionalna Parada ponosa u organizaciji Beograd prajda najavljena je za 17. septembar i biće održana u okviru Nedelje ponosa.

“Problem nasila je opšti društveni problem i dotiče LGBT zajednicu, imali smo početkom maja dve intenzivne nedelje što se eskalacije nasilja tiče, ali nasilje je problem u porodici, u školama i nad pripadnicima drugih manjinskih zajednica, tako da je to, na žalost, neka spona oko koje možemo da kažemo – to je naš zajednički problem i to je ono zbog čega treba izaći na ulice i glasno reći – moje pravo je da budem bezbedna”, kaže Anđela Čeh iz Egala.
 

izvor: N1

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.