DS: REM POLITIČKI PRISTRASAN I ZAVISAN OD REŽIMA

DS: REM POLITIČKI PRISTRASAN I ZAVISAN OD REŽIMA

Objavio: Magločistač

14.03.2017

Kategorija: U fokusu

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) politički pristrasno i zavisno od režima i najavila da će zato pokrenuti postupak za razrešenje predsednika i članova Saveta REM-a.

Ta stranka je saopštila da navodi da REM ima nameru da utiče na pozicioniranje televizije N1 u programskoj shemi, predstavljaju poslednje u nizu kršenje principa njegovog delovanja kao nezavisnog regulatornog tela.

DS je u saopštenju dodao da je to i “očigledan dokaz da režim želi da stavi sve nezavisne institucije u zemlji pod kontrolu”.

Podseća se da je osnovni zadatak REM-a da obezbedi pluralizam sadržaja i slobodnog izražavanja mišljenja na medijskoj sceni i ocenjuje da zato “zapanjuje stav REM-a da neće pratiti izbore”.

DS je naveo da REM “pokušava da uskrati medijski prostor, na kome mogu da se čuju različita mišljenja i na kome su po istraživanjima ujednačeno predstavljeni svi predsednički kandidati”.

Najavljeno je da će poslanici DS-a u Skupštini Srbije pokrenuti proceduru za razrešenje predsednika i članove Saveta REM-a, jer je “odlučio da se ne bavi svojim poslom monitoringa predizborne kampanje”.

DS je dodao da je REM to odlučio, iako je softver za monitoring kupljen još prošle godine.

Ta stranka smatra i da REM “još jednom, svojim radom pokazuje političku pristrasnost i zavisnost od režima”.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.