DS: JAVNI APEL DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI ZBOG SITUACIJE U MEDIJIMA

DS: JAVNI APEL DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI ZBOG SITUACIJE U MEDIJIMA

Objavio: Magločistač

15.08.2018

Kategorija: U fokusu

Demokratska stranka (DS) apelovala je danas na domaću i stranu javnost, organizacije koje se bave medijima, predstavnike EU i ambasade da hitno preduzmu sve raspoložive mere povodom, kako navode, “dramatične” situacije na srpskoj medijskoj sceni, koja je jasno činjenično predstavljena i u izveštaju EU.

“Ista ruka vlasti koja je ugasila rasvetu i ućutkala policiju da bi kriminalci pod fantomkama rušili Beograd upravo ubija poslednje medije gde se mogla pročitati kritička reč ili drugačiji stav”, navodi se u javnom apelu DS, u kom se između ostalog pominju problemi sa kojima se suočava portal “Južne vesti”.

U apelu se navodi da je “jedini potpuno uspešan projekat SNS gaženja ljudskih i medijskih prava”.

DS je pozvao pojedince i institucije da ustanu protiv “autokratije, vladavine straha, ucena i kriminala”.

“Na tom putu važan je i odlučujući svaki glas protiv i zato pozivamo domaću i internacionalnu javnost da oštro i hitno reaguje. Apelujemo javno i na čestite državne službenike da ne okaljaju ruke i da se suprotstave bezočnoj sili koja radi u sopstvenom interesu, a ne interesu građana Srbije”, navodi se u apelu DS.

Poreska uprava Ministarstva finansija Srbije pokrenula je pre nekoliko dana procedure prinudne naplate duga portala “Južne vesti”, jer glavni i odgovorni urednik Predrag Blagojević nema radni odnos u tom mediju.

 

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“DS: JAVNI APEL DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI ZBOG SITUACIJE U MEDIJIMA”

anonimi says:

Da kakva je situacija u Srbiji jasno pokazuje da 23 avgusta nigde ni u novinama ni u ostalim medijumima nije bilo ni jedan jedini rec da je taj da: DAN SECANJE NA ZRTVE KOMUNISTA I FASISTA interesantno, jako interesantno ! to znaci da teroristi ili potomci krvopija jos vode rec na nekim polozajima — dotle dok se stvari odnosno dogadjaji ne budu stavljeni na svoja mesta i istorija sve prikazuje po zelji takvi likvidatora dotle ce nesto jako skripiti iz proslosti sto jos znaju potomci bivsi zrtava od fasista i komunista. Zato Jedan Predsednik treba da stavi dogadjaje i osobe — relikte — iz tih grupa na svoja mesta , sa iskrivljenim istorijom tesko graditi uspesan buducnost i nije njima mesto na odgovornim polozajima ne ovisno od toga kakve cipele ili kaput su obukli. Nas Predsednik ima jos jako puno da radi da bi uvela nasu Srbiju u bolji buducnost. Siguran sam da ce uspeti jer obicni radni ljudi i dame svakom danom Njega vise i vise podrzavaju zbog Njegovi savrseni planova za bolju buducnost cele drzave.

anonimi says:

Neka apeluju koliko god zele. Isteklo njima svima rok trajanja ! Nova pojacanja od bivsi DS – clanova koji bili preletali i ponovo dosli nista nece pomoci, cudi jedino mene sto jedan njihov ” novi ” kojeg sam i ja teoretski podrzavao ulazi u njihovu stranku a pre toga ko-bajagi teo samostalno da rukovodi drzavom, za onog ima i takav novi bivsi koji zeli da svi stanivnici Srbije izjasne da je njima otacbina Srbija — po njemu znaci otacbina je na prodaj — stani bre, po tome srbima u krajini i na kosmetu otacbina je hrvatska a onima kosovo. Nas Predsednik A Vucic treba da oslobodi svoju bivsu a prakticno i sadanju partiju od svih karijerista, preletaca, lazni clanova SNS i od vec odavno u odumiranju bivsi komunista, milijardera koji muzu narod, to treba da uradi od Opstina do vrha ii srbski narod — ne samo srbski bice njemu zahfalni i vladace onda jos dugo – dugo godina i Srbija ce procvetati — one koje ce izgubiti sa ispravnom reformom SNS, umesto nji ce dobiti milione posteni radni gradjana, neradnicimi partijcima u interesu nije mesto u SNS . Znam sta je rekla jedna politicarka SNS da kritiku vrse samo clanove njene partije, ali je zaborabila da sa strane ipak dogadjaje se jasnije vide.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.