DEO MIGRANATA ODUSTAO OD PUTA KA MAĐARSKOJ

DEO MIGRANATA ODUSTAO OD PUTA KA MAĐARSKOJ

Foto: N1

Objavio: Magločistač

04.10.2016

Kategorija: U fokusu

Veći deo migranata, koji su danas krenuli peške iz Beograda ka Horgošu i stigli do Stare Pazove, odlučio je da se ipak vrati za Beograd.

kKako javlja reporter N1 Adam Santovac koji je kod stare Pazove bio sa migrantima, to je za njih bila “tačka raskola” jer je veći deo od ukupno 300 njih koji su krenuli peške iz Beograda ka Horgošu, odlučio je da se vrati jer su umorni a i počela je da pada kiša.

Nekih 50 migranata je nastavilo put ka Novom Sadu.

Većina migranta koji su krenuli ka Mađarskoj su, prema tvrdnjama nadležnih, Avganistanci koji se smatraju ekonomskim migrantima.

Takođe, u utorak uveče se u hrvatskim medijima pojavila priča da srpska vlada pokušava da natera migrante, koji su se peške ka Mađarskoj, da odustanu od tog puta i krenu ka Hrvatskoj.

Hrvatska Nova TV prenosi da su njihovi novinari čuli predstavnike srpskog Komesarijata za izbeglice, koji se nalaze sa migrantima, da ih “uporno nagovaraju da krenu prema hrvatskoj, a ne mađarskoj granici, jer je ta granica u potpunosti zatvorena”.

Kako je za N1 rekao komesar Vladimir Cucić, oni pokušavaju da nagovore migrante da odustanu od hodanja po noći i hladnom vremenu i da se umesto toga smeste u prihvatni centar u Principovcu gde imaju hranu i smeštaj.

Izvor: N1

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.