DEMONSTRANTI: VOJSKA I POLICIJA SE NEĆE OKRENUTI PROTIV NARODA

DEMONSTRANTI: VOJSKA I POLICIJA SE NEĆE OKRENUTI PROTIV NARODA

Foto: autonomija.info (arhiva)

Objavio: Magločistač

08.04.2017

Kategorija: U fokusu

Učesnici protesta reprezentativnih sindikata vojske i policije i Protesta protiv diktature okupljeni ispred zgrade Vlade Srbije poručili da su prošla vremena kada se pokušavalo da se vojska i policija okrenu protiv naroda.

“Danas je ovo pretočeno u veliku koaliciju – vojska, policija i narod”, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

On je dodao da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio da se danas radno angažuju svi zaposleni u MUP-u, kako ne bi mogli da dođu na protest.

Mijailović je podsetio da Vlada Srbije šest meseci odbija da razgovara o unapređenju sektora bezbednosti i dodao da se bezbednost u Srbiji narušava jer u MUP-u “rade ljudi koji ne zaslužuju da nose značku”.

“Svako ko radi protiv bezbednosti svoje države, taj radi protiv svoje države… Manipulacije neće više prolaziti “, rekao je Mijailović na šta su se iz mase čuli povici “Ostavke, lopovi, izdaja”.

Foto: autonomija.info

On se poklonio studentima koji su došli na protest i poručio im da su oni “slobodna, hrabra i pametna Srbija i budućnost zemlje”.

Predstavnik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je rekao da će srpska vojska i policija uvek biti uz narod a ne uz kriminalce i lopove, ističući da su oni garant bezbednsoti Srbije i da će tako uvek biti.

“Mi pokazujemo da ne postoje dve Srbije, već jedna Srbija u kojoj smo mi, i Srbija u kojoj su oni, rekao je Antić i dodao da ih aktuelna vlast optužuje da su strani plaćenici, pri čemu je vlast ta koja dovodi bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera na dan kada su stradali pripadnici vojske i policije.

Antić je dodao da je prošle godine Vojsku Srbije napustilo 1.600 ljudi u trenutku kada su bili najpotrebniji.

On je rekao i da su pripadnici Vojske Srbije danas dobili poziv da učestvuju u akciji “Očistimo Srbiju”. “U redu pristaćemo na to, samo obezbedite dovoljan broj kontejnera jer u Srbiji ima mnogo smeća”, rekao je Antić.

Predstavnici vojnog i policijskog sindikata su poručili da ustav i zakoni moraju važiti za sve, kao i da vojska i policija moraju raditi u skladu sa njima.

U obraćanju okupljenima, oni su naveli da se ne smeju dozvoliti ni diktatura ni anarhija. “Doktore (ministar unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanoviću i majstore (ministar odbrane Zoran) Đorđeviću, voljno iz vlade”, poručeno je sa govornice dok su okupljeni skandirali “Ua,ua”.

Okupljeni su pozvani da, ukoliko uoče provokatore, ne reaguju. “Mi našu Srbiju volimo, Srbija je naša osnova, mi ne idemo odavde”, rekli su organizatori.

Hiljade okupljenih su minutom ćutanja odali poštu pilotima Vojske Srbije, koji su juče poginuli u padu vojnog aviona u blizini Šapca.

Okupljeni su popunili raskrsnicu Kneza Miloša i Nemanjine kod Vlade Srbije, ulicu Kneza Miloša od Kralja Milana do Nemanjine i Nemanjinu od parka kod Jugoslovenskog dramskog pozorišta skoro do sedišta ministarstava i do Železničke stanice.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.