DANAS SEDNICA PARLAMENTA O NOVOJ VLADI: OSAM NOVIH MINISTARA, BROJ RESORA ISTI

DANAS SEDNICA PARLAMENTA O NOVOJ VLADI: OSAM NOVIH MINISTARA, BROJ RESORA ISTI

Objavio: Magločistač

09.08.2016

Kategorija: U fokusu

O četrnaestoj po redu vladi od obnove višestranačja, Narodna skupština Republike Srbije će raspravljati na prvoj posebnoj sednici u novom sazivu, zakazanoj za danas za 14 časova.

Republička skupština će razmatrati predlog za sastav nove vlade mandatara Aleksandra Vučića, u kojem je za novu ministarku pravde predložena  Nela Kuburović, Mladen Šarčević za ministra prosvete, Ana Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, Goran Knežević – privrede, Branislav Nedimović – poljoprivrede i zaštite životne sredine, Vladan Vukosavljević za ministra kulture i informisanja, dok će novi ministri bez portfelja biti Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Mandate u Vladi nisu zadržali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

Prema predlogu mandatara, dosadašnje resore u Vladi zadržaće prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar odbrane i dalje će biti Zoran Đorđević, finansija Dušan Vujović, rudarstva i energetike Aleksandar Antić, dok je resor zdravstva ponovo poveren Zlatiboru LončaruAleksandar Vulin bi i u novom mandatu trebalo da obavlja funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vanja Udovičić će voditi resor omladine i sporta, a Jadranka Joksimović biće i ubuduće ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije.

Prva posebna sednica parlamenta u ovom sazivu započeće izlaganjem ekspozea mandatara, nakon čega sledi rasprava o predlogu za sastav nove vlade, čiji izbor se očekuje krajem ove nedelje.

(Magločistač)
m od logoa sa rogovima mali

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.