CRTA: Nema informacija o ponašanju birača na glasačkim mestima

CRTA: Nema informacija o ponašanju birača na glasačkim mestima

Foto: Natalija Jakovljević

Objavio: Magločistač

16.06.2020

Kategorija: U fokusu

U Republičku izbornu komisiju (RIK) još nije stigao nikakav pravilnik ili preporuka o ponašanju birača na glasačkim mestima na predstojećim izborima, i zaštiti od prenošenja korona virusa, izjavio je predstavnik posmatračke misije CRTA koji prati rad RIK-a Pavle Dimitrijević.

„Do sada nema informacije niti bilo kakvog uputstva kriznog štaba o ponašanju birača na glasanju“, rekao je Dimitrijević.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je ranije na sednici RIK da će svim biračkim odborima na raspolaganju biti zaštitna oprema, odnosno maske i rukavice, ali još nije rečeno da li će nošenje te opreme biti obavezno i za birače i da li će biti sprovedene druge mere zaštite.

Iako se parlamentarni i lokalni izbori održavaju u nedelju, 21. juna, nije poznato koliki broj birača će biti dozvoljen na biračkom mestu u isto vreme, da li će biti obavezna upotreba zaštitnih maski i rukavica za članove odbora i glasače, da li će se glasati istom hemijskom olovkom i drugi detalji.

U Srbiji je od nedelje do ponedeljka potvrdjeno prisustvo korona virusa kod 57 osoba, dok je jedna osoba umrla.

Broj aktivnih slučajeva je 551 a na respiratorima je 15 pacijenata.

Od početka pandemije umrlo je 255 ljudi a pozitivan nalaz potvrdjen je kod 12.637 osoba.

Procenat smrtnosti od početka epidemije korona virusa u Srbiji iznosi 2,06 odsto.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.