ČETVRTA POPOVIĆEVA TUŽBA PROTIV KRIK-A

ČETVRTA POPOVIĆEVA TUŽBA PROTIV KRIK-A

Foto: mc.rs

Objavio: Magločistač

31.01.2018

Kategorija: U fokusu

Ministar bez portfelja Nenad Popović podneo je četvrtu tužbu protiv KRIK-a zbog priče nastale u okviru projekta „Rajski papiri“. Popović ovom, kao i prethodnim tužbama, traži da mu se isplati milion dinara.

Redakcija KRIK-a juče je primila novu tužbu ministra Popovića zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva.

Tužba je ovaj put podneta zbog priče „Popović ‘visokorizičan’ za ofšor agenciju“ u kojoj je otkriveno da Popović poseduje poslove i imovinu vredne više od 100 miliona američkih dolara, da kontroliše kompanije registrovane u ofšor zonama, ali i da je u izveštaju advokatske kancelarije „Appleby“, koja se bavi osnivanjem ofšor kompanija, označen kao klijent visokog rizika.

Priča je napisna na osnovu mejlova i dokumentacije procurile upravo iz ove kancelarije, u okviru međunarodnog projekta „Rajski papiri“.

Ovo je četvrta tužba koju je Popović od početka ove godine podneo protiv KRIK-a. Sve tužbe odnose se na ista otkrića iz projekta „Rajski papiri“ i ministar svakom traži odštetu od milion dinara.

Popović je do sada podneo tužbe zbog teksta „Srpski državljani u ‘Rajskim papirima’“ u kojem je samo najavljeno da će KRIK objaviti priču o ministru, kao i za dve vesti – „Netačno da Popović nema ofšor kompanije“ i „’Rajski papiri’ nisu napad na Popovića, već međunarodni projekat“ u kojima je redakcija KRIK reagovala na Popovićeve izjave da ne poseduje ofšor kompanije i optužio KRIK za politički napad na njega.

KRIK podseća da je sve što je objavljeno potkrepljeno autentičnom dokumentacijom, kao i da su „Rajski papiri“ međunarodni projekat u kom je učestvovalo 96 medijskih organizacija iz 67 zemalja. Novinari su pre objavljivanja priče pozvali Popovića na intervju i poslali mu precizna pitanja na mejl, ali on nije pristao da govori za KRIK.

 

Izvor: KRIK (Bojana Jovanović)

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.