BROJNE NEPRAVILNOSTI NA GLASANJU U VOJVODINI

BROJNE NEPRAVILNOSTI NA GLASANJU U VOJVODINI

Objavio: Magločistač

02.04.2017

Kategorija: U fokusu

Izborni štab kandidata Saše Jankvića u Kanjiži, podneće krivične prijave protiv NN lica zbog više uočenih nepravilnosti na glasačkim mestima širom Vojvodine tokom izbornog dana.

Kako je za Betu naveo rukovodilac opštinskog štaba Dejan Peak, u Kanjiži je uočeno jedan nepoznati čovek, koji je taksijem dovozio građane do biračkih mesta, obavljao sa njima konsultacije ispred biračkog mesta, sačekao glasače da zavše glasanje i kolima ih odvodio na kućnu adresu.

Peak je naveo da će krivična prijava biti podneta i zbog dešavanja u mestu Martonoš, gde su kombijem takođe dovoženi i odvoženi ljudi na glasanje, a sa tim ljudima su ispred glasačkih mesta aktivisti pojedinih stranaka vodili razgovore o tome “šta im treba u paketu koji će dobiti nakon gčasanja”.

Prema njegovim rečima, isti slučaj je zabeležen i u Horgošu.

“Krivična prijava protiv NN lica biće predata danas policiji, a sutra tužilaštvu”, rekao je Peak i dodao da će uz nju biti priložene i izjave svedoka, kao i fotografije.

O svim ovim slučajevima obaveštena je policija, i prema Peakovim rečima, ona je odmah reagovala.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.