Brnabić: Od sutra delimično zatvaranje na nedelju dana

Brnabić: Od sutra delimično zatvaranje na nedelju dana

Foto: Magločistač

Izvor: Beta

16.03.2021

Kategorija: U fokusu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u okviru novih mera u cilju suzbijanja epidemije korona virusa od sutra do ponedeljka biti zatvoreno sve osim prodavnica prehrambenih proizvoda, apoteka i benzinskih pumpi.

Brnabić je nakon sednice republičkog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa rekla novinarima da neće biti policijskog časa.

Kako je navela, te mere su kompromisno rešenje jer je medicinski deo Kriznog štaba tražio zatvaranje na 14 dana.

“Režim rada će biti kao za prošli vikend. Od večeras će sve biti zatvoreno, do nedelje. Od ponedeljka ćemo videti. Nećemo uvoditi policijski čas, neće biti zabrane kretanja. Radiće prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe, sve što je neophodno za koliko toliko normalan život”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da će raditi državne institucije, i pošta, dok će sve što je moguće preći na rad onlajn.

“Potrebno je da dodatno usporimo život kako bi videli da brojevi novozaraženih stagniraju”, rekla je Brnabić.

Brnabić je najavila da će biti povećano testiranje na korona virus na granicama, kao i da će u toku dana razgovarati o pomoći najugroženijima iz privrede ovim merama.

“Jedini put iz ovoga je vakcinacija”, kazala je Brnabić i dodala da je zadovoljna kako teče taj postupak i da svaki dan bude između 10.000 i 12.000 novih prijava za vakcinaciju.

Brnabić je rekla da će verovatno i učenici nižih razreda osnovnih škola preći na onlajn nastavu od narednog ponedeljka.

“Vrtiće ne možemo da zatvorimo. Nastaviće da rade, koliko god mogu da se poštuju mere. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, molim da nam se jave”, kazala je Brnabić i dodala da će se vakcinacija nastaviti bez promena.

Brnabić je najavila da će se truditi da povećaju kapacitete za vakcinaciju i da će biti održani sastanci sa ugroženima u privredi, ali i ugostiteljima, muzičarima, fotografima i “svima onima koji su se okupili u nedelju ispred Doma Narodne skupštine”.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.