Brnabić: Neće biti novih mera, biće pojačana kampanja za vakcinaciju

Brnabić: Neće biti novih mera, biće pojačana kampanja za vakcinaciju

Ana Brnabić, izvor: srbija.gov.rs

Izvor: Beta

08.10.2021

Kategorija: U fokusu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da restriktivne protivepidemijske mere nisu uvedene zato što bi njima bio trenutno smanjen procenat zaražavanja korona virusom, koji bi se ponovo povećao posle popuštanja tih mera, i da će umesto toga biti pojačana kampanja za vakcinaciju.

Ona je za Radio-televiziju Srbije ocenila da će pandemija prestati ili kad bude postignut kolektivni imunitet kada se svi zaraze, ili kada se svi vakcinišu.

“Sa ovim brojevima (zaraženih) zahvaljujući vakcinaciji nemamo najtežu epidemiološku situaciju u bolnicama. Zahvaljujući vakcini imamo manji broj hospitalizovanih”, kazala je Brnabić.

Brnabić je rekla da će na svim televizijama biti emitovani spotovi o vakcinaciji i pokazivani “dobri primeri”, među kojima je pomenula učenike “jednog odeljenja u beogradskoj gimnaziji koji su se dogovorili i svi zajedno se vakcinisali”.

Brnabić je dodala i da neće biti uvedena obavezna vakcinacija protiv korona virusa za zdravstvene radnike, i da ostaje apel da se vakcinišu.

Prema njenim rečima, za zdravstvene radnike su u ovom trenutku obavezne samo tri vakcine, za koje takođe ne postoji 100-odstotni odziv, među kojima je i vakcina protiv gripa, kojom je “vakcinisano deset odsto zdravstvenih radnika”.

Brnabić je rekla i da se “nije odustalo od kovid propusnica”, ali da bi njihovo uvođenje nametnulo drugu temu, “da li se poštuju ili ne poštuju” mere, kao i da bi mnoge mlade motivisali da ih lažiraju, i to bi “postalo kul”.

“U ovom trenutku ko hoće može, kao Exit, da kaže ja hoću da budem odgovoran, može da se uđe samo sa potvrdom o vakcinaciji ili PCR testom. Vi to možete da uradite, to je država dala kao mogućnost”, kazala je Brnabić.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.