BIRODI TRAŽI OSTAVKU DIREKTORA AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

BIRODI TRAŽI OSTAVKU DIREKTORA AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Objavio: Magločistač

23.01.2018

Kategorija: U fokusu

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas novoizabranog direktora Agencije za borbu protiv korupcije da podnese ostavku i tako, kako su naveli, da svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji.

“Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče sa mesta direktora Agencije za borbu protiv korupcije i time sačuva svoj, javnosti nepoznat antikorupcijski integritet, kao i da  spreči dalje urušavanje integriteta Agencije za borbu protiv korupcije”, naveli su u saopštenju.

Dodaju da je izbor direktora te Agencije “doveden do apsurda” izborom Dragana Sikimića koji je bio kandidat na lokalnim izborima i donator stranke o čijim donacijama se Agencija za borbu protiv korupcije izrazila negativno.

Kako su naveli, izbor Simimića suprotan je međunarodnim standardima koji govore da direktor Agencije za borbu protiv korupcije treba da ima apolitički stav, nepristrasnost, neutralnost, integritet i kompetentnost.

“Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je ovom odlukom ponizio sve istinske borce protiv korupcije u Srbiji i doveo u pitanje svoj integrtet”, naveli su.

BIRODI je naveo da će, ukoliko Sikimić ne odstupi u roku od 15 dana, pozvati organizacije civilnog društva i medije na bojkot rada Agencije za borbu protiv korupcije, a kao mogućnost ostaje i započinjanje štrajka glađu.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.