BIRODI: GLASAČI SNS-A STARIJI I SIROMAŠNIJI GRAĐANI, NIŽEG I SREDNJEG OBRAZOVANJA

BIRODI: GLASAČI SNS-A STARIJI I SIROMAŠNIJI GRAĐANI, NIŽEG I SREDNJEG OBRAZOVANJA

Objavio: Magločistač

09.07.2019

Kategorija: U fokusu

Stariji i siromašniji građani, nižeg i srednjeg obrazovanja, najbrojniji su među glasačima Srpske napredne stranke (SNS), rezultati su istraživanja koje je sproveo Biro za društvena istraživanja (BIRODI), prenosi list Danas u izdanju za utorak.

Istraživanje koje je BIRODI sproveo u aprilu i nakon majskih praznika, pokazuje da su to ujedno i “najverniji gledaoci televizija Pink i Hepi”.

Od ukupnog broja ispitanika, njih 1. 006, podršku SNS-u pruža 35, 4 odsto ispitanika, posle njih najbrojniji su oni koji neće glasati, njih 19,2 odsto, dok Savez za Srbiju (SzS) uživa podršku 10, 6 odsto ispitanih.

Među onima koji podržavaju SNS i Aleksandra Vučića, 58,7 odsto njih je starije od 65 godina, dok 32,6 odsto onih koji toj stranci pružaju podršku imaju između 18 i 29 godina.

Najviše glasača SNS uživa u istočnoj i južnoj Srbiji, a najmanje u Beogradu,  pokazali su rezultati do kojih je došao BIRODI.

Reagujući na rezultate istraživanja BIRODI-ja, šef poslaničke grupe SNS-a u republičkom parlamentu Aleksandar Martinović zatražio je da tužilaštvo reaguje zbog objavljenih podataka da su glasači SNS stariji građani i slabo obrazovani i ocenio da je to “opasna pojava” i da “ima elemenata krivičnog dela”.

Kako je rekao, podaci BIRODI-ja “služe da se predsednik SNS Aleksandar Vučić predstavi kao vođa neke nepismene i slabo obrazovane Srbije, a opozicija kao predstavnici neke nove perspektivne elitne Srbije”.

Martinović je pitao i kako je BIRODI došao do podataka da su glasači SNS uglavnom najstariji građani Srbije i da su slabo obrazovani “s obzirom da je u Srbiji pravo glasa tajno”.

 

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“BIRODI: GLASAČI SNS-A STARIJI I SIROMAŠNIJI GRAĐANI, NIŽEG I SREDNJEG OBRAZOVANJA”

anonimni says:

Clanove stranke treba podeliti u dve grupe , u prvu manju grupu spadaju Oni koji osudjuju rad druge najvece grupe clanova SNS ali podrzavaju A Vucica i Anu B. Ova prva grupa je posebno inteligentna imaju nadprosecni osecaj o kvalitetu uglavnom svi ostali takozvani politicara koji cekaju svoj momenat da sklone Predsednika i Premijerku ali to taje i ponasaju se kao najbolji patrioti i pomagaci A Vucicu. Zbog takve masa poceo da mrzi A Vucica jer sa radom ove druge grupe srozan je ugled A Vucicu, ovi prave razno razne malverzacije, vrlo su sebicni i grabezljivi i tako dokazuju da od ulicnog ” bednika ” nikad ne moze biti ozbiljan rukovodioc jer sa njihovom lako stecenim na razno razne nacine bogatstvom bez potrebne kulture, inteligencije i neznaju niti zele ponasati potrebama svoji polozaja. Takva grupa poceo je formirati jos za vreme Cara odma 1945. god i uspesno odrzava i postane masovna u svakom rezimu sve do danas. Zato glasace treba deliti na one koji znaju vrednost i kvalitete A Vucica inace On je pravi evropski politicar i teske privesce koji skoce razvoj citave nase Srbije, nezgodno je to sto su glasovi na SNS skupljani u jednoj inace sramotno maloj korpici , zbog ove druge grupe , i tako ova druga grupa se fali sa postignutom mizernom rezultatom — mizerno je zato jer i taj neznatan broj su dobili od svojih za njih podobni ali u stvari nesamostalni biraca. Broj i glasovi oni koji su glasali ili nisu, jer znali kako ce i njihov glas pripisati kao podrzavaci koristoljubni patriota, nazalost ne moze posebno iskazati.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.