BEOGRAD: OD DANAS I PROSVETARI NA ULICAMA SA STUDENTIMA

BEOGRAD: OD DANAS I PROSVETARI NA ULICAMA SA STUDENTIMA

Foto: N1 (arhiva)

Objavio: Magločistač

23.04.2017

Kategorija: U fokusu

Učesnici protesta “Protiv diktature” okupili su se i danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu i oko 19 sati pošli u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine je obustavljen, a za saobraćaj će biti zatvorene i ulice kojima se kreću učesnici.

Kolona je od Doma Narodne skupštine krenula ka Terazijama a potom će preko Trga Republike nastaviti Makedonskom do zgrade RTS-a u Takovskoj. Demonstranti će odatle produžiti do Vlade Srbije, a zatim će se preko Slavije Ulicom kralja Milana vratiti do Doma Narodne skupštine.

Na čelu kolone su dobošari, transparent “Dole diktatura”, kao i auto sa ozvučenjem sa kojeg se pušta muzika.

Učesnici duvaju u pištaljke i nose transparente “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, “Stop teroru, institucije su trule, pravo i pravda su nedostižni za građane”, “Platiš, studiraš, ne radiš, odeš”, “Fabrike radnicima, budžeti studentima”, “Kupi nam diplome, Nebojša”, “Večerašnja ponuda – povoljan upis u prvi razred nakon učlanjenja u SNS” i druge.

Podršku demonstrantima danas su dali i predstavnici Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Forum beogradskih gimnazija i Unija sindikata prosvetnih radnika.

Studentkinja Filozofskog fakulteta obratila se okupljenima i rekla da se ne protestuje samo protiv diktature nego i da bi se pružila podrška “našim profesorima i učiteljima”. Ona je istakla da okupljeni žele da se obrazovanje ceni.

Profesor engleskog jezika iz Kovačice Goran Herling rekao je da će od danas i prosvetari biti na ulicama zajedno sa studentima i građanima.

Profesor Filozofskog fakulteta Đokica Jovanović rekao je da je i ranije izlazio na ulice da se bori za svoja prava i da danas na protestu vidi “grupu slobodnih ljudi koji ne podležu autoritetima i sili koja pokušava da im se nametne”.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.