BEBAC: TRUDNICE I PORODILJE DA BUDU OBUHVAĆENE NAJAVLJENIM POVEĆANJEM PLATA

BEBAC: TRUDNICE I PORODILJE DA BUDU OBUHVAĆENE NAJAVLJENIM POVEĆANJEM PLATA

Objavio: Magločistač

29.01.2018

Kategorija: U fokusu

Roditeljski portal bebac.com uputio je danas zahtev Vladi Srbije u kojem se traži da se trudnicama i porodilljama vrati novac “koji im je oduzet”, te da i one budu obuhvaćene najavljenim povećanjem plata u 2018. godini.

Portal je upozorio da se u medijima pojavila informacija da će povećanje plata, koje je najavljeno za 2018. godinu, zaobići trudnice i porodilje.

“Ovo je nakon svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja. Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban”, piše u saopštenju portala.

Prema navodima portala, prilikom umanjenja plata i penzija “žene koje su sada trudne ili su se porodile, takođe su oštećene”, pa se poziva Vlada Srbije da im sada, kao i svim ostalim zaposlenima, taj novac vrati.

“U suprotnom, trudnice i porodilje, ostaće uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje. Hitno vratite mamama novac koji im pripada”, apelovao je bebac.com.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.