ATEISTI SRBIJE TRAŽE SMENU ZUKORLIĆA

ATEISTI SRBIJE TRAŽE SMENU ZUKORLIĆA

Objavio: Magločistač

02.07.2016

Kategorija: U fokusu

Postavljenje Zukorlića predstavlja uvredu za sve naučnike u Srbiji i način da budu dodatno poniženi i obesmišljeni

 

Udruženje „Ateisti Srbije” ocenilo je danas da je neprihvatljivo da o nauci odlučuje neko ko smatra da je čovek nastao božanskim uduvavanjem života u prašinu, neko ko smatra da nebo nad Zemljom drže stubovi, da su zvezde projektili za gađanje đavola, da je svemir geocentričan, Mesec svetiljka, Sunce pljosnata ploča, Zemlja pljosnata i nastala pre zvezda, da grad pada sa nebeskih planina, grom je delo anđela, kao i čitav niz drugih nenaučnih besmislica.

Ateisti su pružili podršku predsedniku Odbora SANU za visoko obrazovanje Dušanu Teodoroviću, koji je otvoreno kritikovao upitne načine dobijanja visokoškolskih, čak doktorskih zvanja, čelnika sadašnje vlasti.

“Jedini je predstavnik SANU, koji argumentovano, odlučno i snažno, brani dostojanstvo visokog obrazovanja, kritikom postavljenja doskorašnjeg glavnog muftije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Muamera Zukorlića, na mesto predsednika skupštinskog odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Uz čitavu racionalnu javnost, koja je zgrožena ovim skandaloznim, političkim i koristoljubivim postavljenjem, dragoceno je to što i jedan istaknuti i uvaženi predstavnik SANU, reaguje”, piše u saopštenju Ateista.

U njemu se ocenjuje da postavljenje Zukorlića predstavlja uvredu za sve naučnike u Srbiji i način da budu dodatno poniženi i obesmišljeni.

“Postavljanje čoveka, čije školovanje za svoju suštinu ima negiranje nauke i promociju dogmi, primitivizma, neznanja i pokornosti pustinjskim kultovima, šamar je svakom naučniku i svakome ko bi i pomislio da se naukom bavi u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Ateisti Srbije su pozvali državne organe, a pre svega trenutno najjaču parlamentarnu grupaciju, da skinu “užasavajuću ljagu i sramotu” sa Skupštine i sa Srbije uopšte.

“Tražimo da pod hitno na mesto predsednika skupštinskog odbora za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo postave neku prikladniju osobu, a sa njenog mesta uklone ovog školovanog prodavca štetočinskih iluzija i mraka najgorih dogmi”, poručili su Ateisti.

 

Izvor: Autonomija

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.