ANTONIJEVIĆ: NEIZVESNO ODRŽAVANJE SLEDEĆEG OKRUGLOG STOLA O IZBORNIM USLOVIMA

ANTONIJEVIĆ: NEIZVESNO ODRŽAVANJE SLEDEĆEG OKRUGLOG STOLA O IZBORNIM USLOVIMA

Izvor: Medija centar Beograd

Objavio: Magločistač

20.08.2019

Kategorija: U fokusu

Neizvesno je održavanje sledećeg okruglog stola u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da više ne učestvuje i zbog izjava pojedinih učesnika.

To je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio jedan od organizatora, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević. “Videli ste da se govori o onome o čemu je razgovarano, navode se i ljudi koji su određene stvari izgovarali. Ovde mislim na Gorana Vesića (predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke) koji je govorio, ne samo o sadržini sastanka, već i o nečemu što se na tom sastanku nije desilo, o izjavi Zorana Živkovića (lider Nove stranke) koja nije bila takva”, rekao je Antonijević za RSE.

On je objasnio da na sastanku nije bilo nikakvih uvreda, pa ni uvreda novinara i da mu je žao da je na takav način prekršeno “Četam haus” pravilo.

“Sa jedne strane su iznošene informacije sa sastanka, sa druge strane izrečeno je nešto što ne odgovora onome što se desilo na sastanku”, rekao je Antonijević.

Nova stranka je saopštila da je Goran Vesić izneo “laži” na račun predsednika Nove stranke Zorana Živkovića. U saopštenju Nove stranke je rečeno da je Vesić optužio lidera te stranke Zorana Živkovića da je rekao da “niko od novinara ne radi dobro svoj posao i da urednici treba da dobiju uputstva kako da se ponašaju”.

Goran Vesić je, reagujuči na izjavu Antonijevića, na svojoj Fejsbuk stranici napisao da mu je žao što direktor Fondacije nije čuo ono što je čula čitava delegacija Srpske napredne stranke kada je u pitanju Živkovićeva izjava, prenosi RSE.

“Živković je to rekao, a mislio sam da je važno da svi znaju šta o novinarstvu misli bivši premijer Srbije. Ako sam time prekršio pravilo izvinjavam se, ali ponovo bih to uradio”, napisao je Vesić.

On je naveo i da su Boško Obradović, Miroslav Aleksić i Zoran Živković vređali članove delegacije SNS-a i dodao da mu je žao i što Antonijević ne smatra da je kršenje pravila to što su pomenuta tri predstavnika opozicije napustila sastanak, a potom medijima davali, kako tvrdi, netačne informacije o stavovima delegacije SNS.

Vesić je napisao i da će naprednjaci, bez obzira na sve, nastaviti da učestvuju u dijalogu ako ih organizatori pozovu.

Izvor: Beta

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“ANTONIJEVIĆ: NEIZVESNO ODRŽAVANJE SLEDEĆEG OKRUGLOG STOLA O IZBORNIM USLOVIMA”

anonimni says:

Sasvim je opravdano da Naprednjaci ucestvuju u daljnjem dijalogu ako ih organizatori pozovu — naravno ja mislim da ce biti takav sastav i takav poziv koji ce tako biti sastavljen da naprednjaci odbiju poziv ali uprkos tome treba da prihvate i ucestvuju jer njihov Vas izostanak Oni ce iskoristiti za vec unapred propali i isplanirani planova. Vi naprednjaci samo drzite Vas ugled i jos pre izbora smirite vase najvece zlotvore koji pod Vasem imenom i laznom ugledom ruse Vase sigurne pobede na izborima oni su gori od vukova u jagnjecoj kozi. Pogledajte primer u Madjarskoj neprijatelji Orbana teli sistem rusiti makar i sa pomocom spolja i sada licno njih Angela Merker obrisala sa time su slozni i nemacki politicari i vodece nemacke novine, On sa pomocom madjarskog naroda jos vise ucvrstio svoju pobedu sa izjavama Angle Merkel. Tako i Vi oslonite na posteni narod i pomoc nadajmo se doci i od priznati politicara. Sto protivnici pozivaju na bojkot pokazuju njihovu ne popularnost i slabost i ne zele da to javno postaje vidljivo posle izbora, koji moraju biti pravilno i posteno po svetskim normama sprovedeni.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.