Ana Lalić: Pretnje iz onlajn sfere preselile se u realan život

Ana Lalić: Pretnje iz onlajn sfere preselile se u realan život

Izvor: Autonomija.info

Objavio: Magločistač

18.09.2020

Kategorija: U fokusu

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić ocenila je danas da je njeno hapšenje zbog teksta o nedostatku zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine bilo nešto najlakše što joj se dogodilo tokom vanrednog stanja, jer je potom usledila strašna kampanja, pretnje i „haos“.

Lalić je, na regionalnoj medijskoj konferenciji Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, podsetila da je nju premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala izdajnikom i mrziteljkom Srbije, a da su se pretnje iz onlajn sfere preselile u realan život.

“Srbija je proglasila vanredno stanje 16. marta i sve bolnice donele su interne akte kojom su pod pretnjom otkazom zabranile zaposlenima da pričaju o situaciji sa Kovid-19”, rekla je Lalić. “Sve informacije koje smo dobijali, uprkos zvaničnih pitanja, bile su nezvanične, kako bismo zaštitili sagovornike”, rekla je ona i istakla da su njena tri sagovornika iz KC Vojvodine govorila o nedostatku zaštitne opreme za lekare i medicinsko osoblje.

Lalić je rekla da je tekst objavljen oko 15 sati, a iste večeri oko 18 sati je uhapšena.

“Došlo je 12 policajaca, pretres stana je trajao tri sata, od veša, garderobe i hrane za pse, sve su pretresli, a ja sam odvedena u policijsku stanicu i osumnjičena za krivično delo širenje panike. Određen mi je pritvor i noć sam provela u stanici”, podsetila je Lalić.

“Najslikovitiju sitacija kako je biti novinarka u Srbiji, posebno tokom vanrednog stanje i epidemije je”, navela je ona, “kada me je pretresla policajka u nekoj prljavoj podrumskoj prostoriji. Stojim gola, ona čuči i kada me pita što sam uhapšena, kad sam rekla da sam novinarka, odgovorila je ‘aha’, kao da se podrazumeva da je sasvim dovoljno da ste novinar, da vas uhapsi i baci u ćeliju”, ilustrovala je Lalić.

Lalić tvrdi da je hapšenje jedno od najlakših stvari, jer su usledile pretnje i mesecima je bila na meti tabloida.

“Isekli su mi gume, saznalo se gde živim i pretnje sa onlajn terena prešle su na realan život. Moja kompanija mi je dodelila fizičko obezbeđenje koje još imam i panik taster”, rekla je Lalić.

“Najteža posledica je da mi je ugroženo pravo na rad, jer niko sa mnom nije hteo da komunicira i ignorisali su me”, zaključila je ona.

Izvor: FoNet

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“Ana Lalić: Pretnje iz onlajn sfere preselile se u realan život”

anonimni says:

Nazalost danasnja omladina i malo stariji omladinci – bivsi, vaspitani su sa iskrivljenom – ne zelim pisati laznom istorijom iz daleko prosli i iz blisko prosli vremena. Tako netrebate cuditi ako nekoga ko nije dete bozjeg naroda — Oni misle da su posebna rasa daleko uzvisenijeg od ostali slojeva i jos gore ako nisu pravoslavi oni–takvi nisu bili ni pravi komunisti – fala Svemocnom. Imaju izreku : kasno Janko stize na kosovo, nije Janko kriv za tu tragediju nego bilo bi vreme da tu zabludu isprave i treba da kazu ko je izdao srbske polozaje srbske vojske. Nije njima poznato ko je isterao tursku vojsku nekad davno iz tadasnjeg Beograda i 70 godina turci nisu pojavili zbog toga ponovo, nije njima poznato da koju omladinu terali na nemacke polozaje kod Batine, naravno bili su dobrovoljci samo ko nije otisao silom odneli u najboljem slucaju ako nisu trpali u zatvor ili dobio medalju u glavu. Da su isli nizvodno ili uzvodno dva kilometara bez gubitaka bi unistili nemacku vojsku sa pozadi.U ovakvom vaspitanju nase sredine netreba se truditi da nekog iz nize klase odma proglase za izdajnika otacbine— otacbina se ne prodaje i svakom stanovniku mozda i nemoze biti otacbina svaka drzava u najboljem moze biti domovina gore je ako samo drzava. Ovi zato ni ajmanje ne mrze Srbiju ni-ti izdajnici Srbije nisu izadali ni na Kosovu, ni kod Beograda ni sada. Neprijatelji mogu biti ulagivaci koji pod svaku cenu javno zele prikazivati koliko su podobni za Srbiju to ne odnosi se samo na manjine dok tajno rade protiv nase Srbije. Oni koji seku gume i prete nisu i ne rade za buducnost Srbije nego protiv buducnosti nase i Vase slobodne Srbije, Treba oprostiti onima koji neznaju sta govore i rade — uvidece da su pogresili i koji su pravi protivnici nase drzave. Nemojte zaboraviti da istina cesto vredja mnogima cesto smeta istina, bilo bi red da jednom objavi javno dali ste bili u pravu onda ili ne, ne ovako igrati mutavog , to ne u interesu i u ime naroda, nego protiv nase buducnosti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.