AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: PODNETI IZVEŠTAJE O TROŠKOVIMA KAMPANJE

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: PODNETI IZVEŠTAJE O TROŠKOVIMA KAMPANJE

Izvor: cnbc.com

Objavio: Magločistač

06.05.2016

Kategorija: U fokusu

Agencija za borbu protiv korupcije podsetila je danas političke subjekte koji su učestvovali u izbornoj kampanji da su dužni da Agenciji podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora. Ta obaveza proizilazi iz odredaba člana 29. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.


Država je, inače, za finansiranje kampanje ove godine strankama opredelila 580 miliona dinara, od čega je 20 odsto ili 116 miliona dinara, podeljeno partijama nakon zaključivanja izbornih lista, a preostalih 80 odsto se raspodeljuje strankama koje uđu u parlament u zavisnosti od broja mandata.

Političke partije koje su osvojile manje od jedan odsto glasova dužne su da novac dobijen od države za finansiranje predizborne kampanje vrate, a kao garanciju za povraćaj budžetskog novca prethodno su morale dati jemstvo, u vidu gotovine, hipoteka, ili bankarskih garancija.

Izborno jemstvo ustanovljeno je kako bi se one partije kojima je jedini plan da na izborima dođu do lake zarade udaljile iz izborne utakmice.

(Magločistač)
m od logoa sa rogovima mali

[clear]

Podelite sa prijateljima:

Jedan Komentar na
“AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: PODNETI IZVEŠTAJE O TROŠKOVIMA KAMPANJE”

cane says:

Treba nam nova Agencija za borbu protiv korupcije ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i zloupotrebama prilikom zapošljavanja u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.

link: https://www.scribd.com/user/232074598/OCD-INTEGRITET

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.